Un bărbat din Chișinău a fost reținut, pentru 72 de ore, de oamenii legii, într-un dosar de trafic de influență, care include mai multe episoade.

Bănuitul a fost prins în flagrant în momentul în care a primit 8.000 de euro de la denunțător.

Potrivit materialelor cauzei, în primul episod, bănuitul ar fi primit 5.000 de euro de la o femeie pentru urgentarea soluționării cererii de redobândire a cetățeniei române.

Acesta ar fi susținut că are influență asupra unor persoane publice din R. Moldova și din România, responsabile de redobândirea cetățeniei române.

Într-un alt caz, aflând din discuțiile cu un bărbat despre faptul că o femeie a fost plasată în arest preventiv, acesta ar fi susținut că are influență asupra unor persoane cu demnitate publică din cadrul organelor de drept pe care îi poate determina să aplice o măsură neprivativă de libertate în privința acesteia.

Ulterior, bănuitul, susținând că el a fost cel care ar fi influențat aplicarea măsurii neprivative de libertate față de persoana în cauză și ar fi cerut 35.000 de euro.

Astfel, sub controlul angajaților CNA, a fost transmisă prima tranșă în valoare de 8.000 de euro.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul CNA.

Totodată, în scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate două percheziții la domiciliul și în mijlocul de transport utilizat de bănuitul, fiind ridicate mijloace bănești în sumă de 9.200 de euro și 1.400 de dolari, două telefoane mobile.