Pista principală a Aeroportului Internațional Chișinău a fost reabilitată. Lucrările au durat două luni și au costat trei milioane de lei (150 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Pista principală a aerogării are o lungime de 3590 de metri și o lățime de 45 de metri. Aceasta a fost construită în anul 1987 și nu a fost reparată capital niciodată, iar din acest motiv, pe anumite porțiuni s-au format fisuri și denivelări.

Astfel, pe parcursul ultimelor două luni a fost efectuată reparația rosturilor între dalele de beton, betonarea suprafețelor cu beton armat, reparația deteriorărilor cu beton special cu întărire rapidă, schimbarea cablajului de alimentare a luminilor centrale a pistei, frezarea cu diamant a denivelărilor, efectuarea lucrărilor de planietate, spălarea pistei de resturi de cauciucuri ale aeronavelor și restabilirea în totalitate a marcajului vizual.

Banii necesari pentru reabilitarea pistei Aeroportului au fost alocați din bugetul întreprinderii.

Lucrările de reparație și întreținere curentă a pistei principale de decolare și aterizare 08/26 a Aeroportului Internațional Chișinău au început pe 4 iulie curent.