Un automobil furat şi altul cu acte false, reţinute la frontieră

Un automobil furat şi altul cu acte false au fost reţinute la frontiera moldo-română. Vameşi de la Leuşeni au împiedicat 2 tentative de trecere ilegală a forntierei cu maşini căutate de INTERPOL.

Primul caz a fost înregistrat ieri. La ieşirea din ţară s-a prezentat un moldovean de 24 de ani, originar din Nisporeni care conducea un automobil de model Jaguar XF înmatriculat în Germania. În urma verificărilor s-a stabilit că automobilul se află în baza de date a INTERPOL ca fiind căutat de autorităţile germane din august 2016.

Şoferul a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat maşina în Cehia de la nişte ucraineni şi nu ştia că aceasta este furată. Automobilul pe care şoferul l-a cumpărat cu 15 mii de euro a fost reţinut la punctul de trecere Leuşeni pentru cercetări ulterioare.

masini_frontiera

Cel de-al doilea caz a avut loc astăzi. Un bărbat cu dublă cetăţenie s-a prezentat la ieşirea din ţară. Poliţiştii de frontieră au stabilit că el conducea un automobil de model Volkswagen Sharan cu o procură eliberată de autorităţile bulgare şi avea semne vizibile de falsificare. Conform declarațiilor, bărbatul și-a perfectat procura prin intermediul unei persoane necunoscute, neavând cunoştinţă despre faptul că circula în baza unui document falsificat.

Și în cazul dat, autovehiculul a fost reținut în punctul de trecere Leușeni până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.