La demersul procurorului PCCOCS, Judecătoria Chişinău, Sediul Ciocana, a dispus plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc, în absenţa acestuia, ulterior citării, pentru un termen de 30 de zile.Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) continuă investigaţiile în dosarele de investigare a cauzelor penale fabricate în privinţa cetăţenilor Gheorghe Petic şi Ruslan Verbiţchi, iar în acest scop a fost citat şi cetăţeanul Gheorghe Cavcaliuc pentru data de 5 noiembrie 2021, pentru a fi audiat în calitate de învinuit.

osarele vizate ţin de înscenarea unui viol şi înscenarea transportării ilegale a cartuşelor „Kalaşnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliţiei. În ambele cauze figurează mai mulţi bănuiţi şi învinuiţi, dintre care sunt şi persoane plasate în arest preventiv.

Aşa cum ambele dosare de investigare a acestor cauze penale prezintă un interes social sporit, PCCOCS va continua să informeze publicul despre avansarea investigaţiilor, în măsura în care desfăşurarea acestora şi drepturile figuranţilor nu ar fi afectate.