Trei persoane, reținute pentru pentru comercializarea drogurilor în cluburile de noapte din capitală

Trei persoane, printre care angajați ai cluburilor de noapte din Chișinău, au fost reținuți pentru comercializarea drogurilor. Aceștia vindeau pastile Ecstasy cu până la 400 de lei bucata și marijuana hidropinică, cu 150 de lei pentru un gram, iar un gram de cocaină, cu 5000 de lei. În total, poliția a sechestrat în timpul reținerii substanțe narcotice în sumă de circa 100 de mii de lei.

Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliție, timp de două săptămâni, angajații Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu oficiul Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău au efectuat mai multe percheziții în privința unui dosar ce ține de comercializarea stupefiantelor destinate clienților cluburilor de noapte.

În cadrul operațiunii au fost antrenați mai mulți investigatori sub acoperire care au efectuat achiziții de control de la persoanele care vindeau sau apăreau în calitate de intermediari, printre aceștia și câțiva angajați și foști angajați ai localurilor din capitală.

Ca rezultat al măsurilor de investigații, au fost depistate și ridicate peste 20 grame de cocaină, un plic cu fragmente a plantelor de canabis (marijuană hidroponică), 50 de pastile cu efect psihotrop (Ecstasy), mai multe obiecte destinate consumului de droguri, cântare electronice la scară mică, telefoane mobile, bani proveniți din activitatea criminală.

Reținerea suspecților a fost efectuată în stradă, în apropierea unui club de noapte, chiar în momentul transmiterii drogurilor. Persoanele reținute acționau în interesul clienților cluburilor de noapte. Aceștia, pe parcursul nopții se deplasau prin mai multe localuri pentru a vinde droguri.

Infractorii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

În acest caz, se întreprind acțiuni în continuare, urmând să fie reținuți și alți complici la comiterea infracțiunii.