Trei bărbați din Ialoveni și Orhei au fost reținuți de oamenii legii, doi dintre ei fiind plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, pentru șantajarea unui om de afaceri cu peste 4.500.000 lei.

Potrivit PCCOCS, totul a început la sfârșitul anului 2020, când un om de afaceri din Chișinău a primit o oferă de cumpărare a unui imobil cu mai multe niveluri folosit ca și complex de agrement, dintr-un sat din Orhei. Cel care a venit cu oferta era cumătrul omului de afaceri. Prin urmare, omul de afaceri a fost de acord și a încheiat tranzacția.

După ce i-a vândut imobilul cu peste 1.600.00 lei, în luna august 2021 cumătrul omului de afaceri a pretins că acesta i-ar datora bani și că ar deține o cotă parte a imobilului, așa cum a investit în unele construcții ale locuinței. La acel moment, imobilul era deja vândut unei alte persoane. 

Când a văzut că omul de afaceri i-a respins pretențiile, bărbatul a pus la cale un plan prin care urma să-și primească banii pretinși. Astfel, inițial complicele cu rol de încasator al datoriei inventate a început să-l amenințe pe omul de afaceri cu moartea prin declanșarea unei grenade și prin incendierea casei și automobilului acestuia. 

Cu toate acestea, bărbatul nu a cedat și a anunțat oamenii legii, care l-au reținut pe cumătrul omului de afaceri, dar și pe complicele său de 45 de ani, originar din Ialoveni. Acesta din urmă a fost anterior condamnat și anunțat în căutare pentru o escrocherie.

La solicitarea procurorilor din cadrul PCCOCS, ambii au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Oamenii legii cercetează în libertate și un alt complice cu vârsta de 58 de ani, care și el a fost reținut pentru faptul că i-ar fi oferit anumite „îndrumări” complicelui cumătrului, care a executat comanda de șantaj.