Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat introducerea unui proiect pilot de panouri informative în patru stații de așteptare a transportului public din Capitală. Aceste panouri digitale au scopul de a afișa informații legate de timpul de așteptare a transportului public.

“Panourile digitale afișează informații despre timpul de așteptare a transportului public și preiau datele necesare prin intermediul Open Data,” a declarat Ceban. Acest serviciu Open Data oferă posibilitatea oricărui utilizator să acceseze, să utilizeze și să redistribuie informațiile fără restricții sau costuri suplimentare.

Primarul a menționat, de asemenea, că troleibuzele și autobuzele dotate cu GPS sunt cele care alimentează panourile cu aceste informații în timp real.

Stațiile alese pentru implementarea acestui proiect sunt situate în zone cheie ale orașului: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 8 (UNIC), str. Calea Ieșilor, 5, str. I. Creangă, 1 și str. A. Mateevici, 73.

Este demn de menționat că aceste panouri informative reprezintă două proiecte-pilot separate, gestionate de RTEC și oferite de doi agenți economici diferiți.

În încheiere, primarul a solicitat feedback din partea cetățenilor: “Dacă ați reușit să beneficiați de acest serviciu, suntem în așteptarea feedback-urilor și recomandărilor.” Aceasta subliniază importanța feedback-ului din partea publicului în optimizarea și îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite în capitală.