A început cercetarea judecătorească în dosarul polițistei de 22 de ani, care a provocat un accident rutier în orașul Sângera, soldat cu un deces. Procurorul de caz a citit învinuirea și a prezentat lista probelor.

Tânăra și-a recunoscut în totalitate vinovăția și a declarat instanței că-i pare rău de cele întâmplate. La fel, inculpata nu a avut obiecții referitor la prejudiciile morale și materiale, pe care urmează să le achite părților vătămate. Este vorba de un milion 590 de mii de lei.

Tânăra de 22 de ani a depus o cerere în instanță ca dosarul să fie examinat în procedură simplificată, ceea ce îi oferă posibilitatea de reducere a pedepsei cu o pătrime din termenul maxim. Astfel, din cei opt ani de închisoare, care-i riscă conform Codului Penal, inculpata ar putea să stea după gratii șase ani.

Oxana Ivanov, avocat: “- S-a admis cererea inculpatei de a examina cauza într-o procedură simplificată. Este un drept al inculpatei. Pe parcurs, în funcție de declarațiile pe care le-a depus astăzi, vom identifica dacă recunoște dumneaei sincer sau nu. O să examinăm, în continuare, cauza așa cum a acceptat instanța sau vom avea un motiv ca să cerem să fie examinată cauza în procedură generală. – Inculpata a fost de acord cu suma prejudiciului moral și material? – Da. A fost acceptată. Nu a avut nimic de obiectat.”

Procurorul de caz a citit învinuirea și a prezentat lista probelor. Tânăra și-a recunoscut în totalitate vinovăția și a declarat instanței că-i pare rău de cele întâmplate.

Vadim Gribincea, procuror: “Desigur că probele colectate la faza de urmărire penală atestă faptul că dumneaei a comis infracțiunea. În principiu acestea sunt declarațiile persoanelor, care la momentul comiterii accidentului erau la fața locului. Sunt rezultatele testului Drager și procesele verbale de constatare a stării de ebrietate. Aceasta se încadrează ca fiind într-o stare de ebrietate avansată. Faptul eschivării de la locul faptei nu se examinează în prezenta cauză.”

Conform rechizitoriului, la 29 august 2023, pe timp de noapte, învinuita, conducând mijlocul de transport de model „Toyota Prius” pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar, și anume o minoră de șase ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani.

Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului. 

Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de șase ani i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, iar minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.

Într-un interviu, una dintre victime, adolescenta de 17 ani, a povestit că polițista era îmbrăcată în uniforma sa, iar la fața locului a venit ulterior un bărbat care i-a adus haine de schimb, semințe de floarea-soarelui și ulei.

sursa