În acest an de studii, în școlile din mun. Chișinău au fost înscriși peste 38.600 de elevi în grupele cu program prelungit. Primăria Capitalei a deschis, în acest sens, 1114 grupe în 124 de instituții primare și secundare.

Toate cheltuielile pentru activitățile din grupele cu program prelungit, care le oferă posibilitate elevilor să-și pregătească temele, sunt suportate de municipalitate. De asemenea, pentru 20% dintre copii, care provin din familii cu venituri modeste, alimentația este gratuită. Grupele cu program prelungit au fost aprobate la solicitarea directorilor instituțiilor de învățământ, având durate de 3 și de 6 ore. Primăria reiterează că sunt interzise orice fel de plăți formale sau informale de la părinții ai căror copii frecventează grupele cu program prelungit.

Cât privește asigurarea alimentației elevilor în noul an de studii, Primăria Capitalei informează că procesul este organizat în 120 de instituții, conform meniurilor-model aprobate de Centrul municipal de sănătate publică.

Totodată, timp de două săptămâni, elevii din 8 instituții sunt alimentați la pachet, în condițiile în care în blocurile alimentare lucrările de reparații sunt pe ultima sută de metri.

În alt context, în 35 de instituții educaționale din municipiu activează clase cu profil, inițiativă care există doar în școlile din capitală și din suburbii, iar în acest scop, pentru acest an, Primăria Chișinău a alocat aproximativ 80 de milioane de lei.

Astfel, în acest an de studii vor activa clase cu profilul arte în 13 școli, arte plastice – 10 instituții, artă teatrală – 9 instituții, coregrafie – 6 instituții și fotbal – 14 instituții.

În total, în clasele cu profil vocațional studiază peste 12.400 elevi, inclusiv în clasele primare – 5841, în gimnaziu – 6334 și în liceu – 238 de elevi.