Un tânăr de 24 de ani a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita activități ce țin de administrarea și gestionarea drogurilor, pe un termen de cinci ani.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpatul a obținut substanța psihotropă – „MDMA”, pe care o păstra, o cântărea, repartiza și împacheta în doze mai mici, iar ulterior, ascundea cantitatea necesară de pachețele în diferite locuri din Capitală, transmițând pozele cu locul aflării drogurilor consumatorilor finali.

Tânărul a fost reținut pe 5 august 2023 când acesta s-a deplasat în proximitatea Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție municipiului Chișinău, unde căuta ascunzișuri pentru a plasa pachețele cu droguri.

Fiind stopat de către oamenii legii și întrebat dacă deține careva substanțe interzise asupra sa, tânărul a comunicat că deține „Ecstasy”, fapt care a generat solicitarea grupei operative la fața locului. 

În cadrul cercetării la fața locului, au fost depistate și ridicate pachețele cu substanța „MDMA”, iar potrivit raportului de expertiză, cele 51 de comprimate ovale de culoare roz, ambalate în 21 de pachete, se atribuie la categoria substanțelor psihotrope. 

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

sursa