Schemă deconspirată de contrabandă cu smartphone-uri, tablete, drone şi alte dispozitive electronice

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a unui locuitor al mun. Chişinău de săvîşirea contrabandei în proporţii deosebit de mari.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că de la începutul anului 2017, inculpatul, în complicitate cu alte persoane în curs de identificare, au introdus ilegal în Republica Moldova, cu trenul de pe ruta Moscova-Chişinău, dispozitive electronice destinate comercializării prin intermediul site-urilor specializate.

În rezultatul acţiunilor procesuale de documentare, efectuate de către procurorii PCCOCS şi ofiţerii Serviciului Vamal timp de circa două luni, inculpatul a fost reţinut în flagrant pe peronul gării din Chișinău.

Ulterior, în cadrul perchezițiilor operate la domiciliul făptuitorului, au fost descoperite şi ridicate mai multe loturi de dispozitive electronice în asortiment, procurate din Ucraina şi introduse în ţară fără a fi declarate. Este vorba despre telefoane mobile de tip smartphone, laptopuri, tablete, ceasuri electronice, căști, boxe, drone, precum și accesorii pentru acestea.

Valoarea totală a mărfurilor de contrabandă, ridicate în scop de confiscare, este de peste 680000 lei.

În cadrul audierilor, inculpatul şi-a recunoscut vina integral şi a colaborat cu organul de urmărire penală.

Cercetările continuă, în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în acest caz.

În caz de condamnare, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de pînă la 10 ani.