S-au pornit în Ucraina pe jos şi au vrut să treacă graniţa ilegal. 4 bărbaţi sunt cercetaţi de Poliţia de Frontieră pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei. Reținerile au avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-1 și Valea Perjei, la sfârșitul săptămânii trecute.

În primul caz, pe direcția Giurgiulești-Reni, operatorul autospecialei de supraveghere, dotată cu sistem fix de observare cu termoviziune, a identificat două persoane suspecte care se îndreptau spre frontiera de stat. Ulterior, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni ai Ucrainei, domiciliați în localitatea Dolinscoe, Reni.

Cel de-al doilea caz a fost consemnat de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei. Și de această dată, inspectorii de frontieră au depistat, cu ajutorul autospecialei cu termovizor, pe direcția Valea Perjei–Dmitrovca, două persoane ce înaintau pe jos spre graniță. Fiind conduși la sediul Sectorului, s-a stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni ai Republicii Moldova, fără acte de identitate. Potrivit lor, aceștia intenționau să ajungă pe teritoriul statului vecin, ocolind punctele de tecere.

În caz că le va fi dovedită vinovăția, bărbații riscă amendă sau muncă neremunerată în folosul.