Ultima oră! Ministrul Apărării Anatol Şalaru a fost demis

Ministrul Apărării Anatol Şalaru a fost demis. Un decret în acest sens a fost semnat, în această dimineaţă de către Preşedintele Igor Dodon. Anunţul a fost făcut chiar de şeful statului într-o postare pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

 

Decizia de a-l demite pe Şalaru a fost luată încă de săptămâna trecută când liderul PL, Mihai Ghimpu cel care l-a propus pe Şalaru în funcţie a înaintat o solicitare în acest sens. Igor Dodon i-a mulţumit lui Mihai Ghimpuşi i-a sugerat să procedeze la fel şi cu ceilalţi miniştru PL.

“Acest ministru este cel care a cochetat cu NATO știind foarte bine că sîntem o țară neutră conform Constituției Republicii Moldova, a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificată altfel decît o provocare. A pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroși profesioniști din sistemul de apărare și securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal și ideologiei unioniste.

Toate aceste lucruri sînt incompatibile în mod categoric cu atribuțiile funcționale ale unui ministru în domeniul apărării al unui stat independent și suveran, care are specificate clauze clare în Constituție cu privire la neutralitate.

Mai mult decît atît, acestei persoane i-au fost în repetate rînduri aduse acuzații grave în ceea ce ține de prejudicierea patrimoniului în valoare de zeci de milioane de lei Ministerului Apărării, bugetului public național, prin vînzarea munițiilor, tranzacții dubioase cu armament și bunuri materiale aflate la balanța ministerului Apărării”, a scris Igor Dodon pe facebook.