Cinci civili au fost ucişi marţi în noi bombardamente lansate de Rusia în estul şi sudul Ucrainei, au anunţat autorităţile regionale, care au raportat, de asemenea, întreruperi de electricitate în urma acestor atacuri, relatează Agerpres.

În regiunea Harkov (est), doi bărbaţi au fost ucişi şi alte două persoane au fost rănite în satul Kurilivka, în apropiere de oraşul Kupiansk, după ce un bombardament a lovit o instalaţie agricolă marţi dimineaţă, a declarat pe Telegram guvernatorul Oleg Sinegubov.

Trei ore mai târziu, oraşul Vovceansk, situat la circa 90 de kilometri spre nord-est, în apropiere de graniţa cu Rusia, a fost vizat de focuri de artilerie care au ucis o femeie de 61 de ani şi au rănit o alta, în vârstă de 51 de ani, într-o piaţă locală, a precizat guvernatorul într-un comunicat separat.

În regiunea Herson (sud), vizată zilnic de tirurile armatei ruse, o femeie de 83 de ani a fost rănită mortal în curtea casei ei din satul Lvove, lovit de bombardamente în cursul nopţii, a anunţat guvernatorul regiunii, Oleksandr Prokudin, pe Telegram.

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost ucis de tiruri de artilerie în oraşul Nikopol (sud-est), potrivit guvernatorului regiunii Dnipropetrovsk, Serghei Lissak, tot pe Telegram.

În cursul nopţii, Rusia a lansat un atac cu 23 de drone explozive de tip “Shahed” de fabricaţie iraniană asupra teritoriului ucrainean, au anunţat forţele aeriene ucrainene, precizând că au doborât 16 dintre aceste dispozitive în regiunile Herson, Zaporojie (sud) şi Dnipropetrovsk (centrul-est).

Guvernatorul Serghei Lissak a raportat un “atac masiv cu drone” asupra acestui teritoriu, pentru a doua noapte consecutiv.

Zece drone au fost doborâte deasupra regiunii, a spus el, adăugând că alte câteva au lovit ţinte, inclusiv o instalaţie energetică şi o infrastructură în oraşul Dnipro.

În teritoriul ocupat din estul Ucrainei, trei civili au fost ucişi şi un altul a fost rănit într-o lovitură ucraineană la Kreminna, în regiunea Lugansk, au declarat autorităţile instalate de Moscova.

Bărbatul rănit “a fost transportat la o unitate medicală din oraşul Rubijne pentru a primi îngrijiri pentru o rană suferită în urma exploziei unei mine”, au declarat autorităţile pe Telegram.

sursa