Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiramul Daniel Hagari a declarat că un total de 21 de soldați au fost uciși în incidentul de ieri în centrul Gazei, aproape de comunitatea de graniță Kissufim.

El spune că trupele operau într-o zonă la aproximativ 600 de metri de graniță, distrugând structuri și locuri Hamas, ca parte a eforturilor armatei de a stabili o zonă tampon care să permită locuitorilor comunităților de graniță israeliene să se întoarcă la casele lor.

Cel mai sângeros incident

„Din câte știm, în jurul orei 16, un RPG a fost tras de teroriști asupra unui tanc care asigura forțele și, simultan, a avut loc o explozie la două clădiri cu două etaje. Clădirile s-au prăbușit din cauza acestei explozii, în timp ce majoritatea forțelor se aflau în interiorul și în apropierea lor”, spune el.

Hagari spune că explozia a fost probabil rezultatul minelor instalate de trupe pentru a demola clădirile, dar cauza detonării era încă în curs de investigare.

Timp de câteva ore, forțele de salvare au lucrat pentru a extrage victimele din clădirile prăbușite.

IDF a anunțat deja moartea a 10 soldați. Hagari spune că celelalte 11 familii au fost înștiințate, iar armata le va elibera numele în curând.

Top row (L-R) Sgt. First Class (res.) Hadar Kapeluk, 23; Sgt. Maj. (res.) Matan Lazar, 32; Sgt. First Class (res.) Nicholas Berger, 22; Sgt. Maj. (res.) Rafael Elias Mosheyoff, 33; Sgt. First Class (res.) Cedrick Garin, 23: Top row (L-R) Sgt. First Class (res.) Elkana Yehuda Sfez, 25; Master Sgt. (res.) Yoav Levi, 29; Sgt. Maj. (res.) Sergey Gontmaher, 37; Sgt. First Class (res.) Yuval Lopez, 27.