Pe 24 septembrie se va desfășura Run for Children, un maraton caritabil, cu scopul de a ajuta o fetiță de patru ani.

Asociația „Copil, Comunitate, Familie Moldova” invită toți doritorii să participe la o cursă de alergat pentru a o ajuta pe micuța Irina, care suferă de dizabilitate de auz, dar și alți copii din 18 localități, ca să aibă acces la educație în propria lor comunitate..

Irina are patru ani și abia un an în urmă a început să deslușească sunetele, după un implant cohlear. Alina, mama fetiței, la numai trei săptămâni de la nașterea copilului și-a pierdut soțul, a rămas fără sprijin, venit, locuință. 

Mama și fiica au ajuns în Germania, unde sistemul medical de acolo le-a oferit consultații și intervenția chirurgicală necesară pentru implantul cohlear. Alina a fost nevoită să părăsească Germania din cauza lipsei actelor de ședere și a resurselor financiare.

Maratonul va avea loc pe 24 septembrie, începând cu ora 09:00, și se va desfășura în formatul obișnuit – curse de alergat pe străzile din Capitală. Fiecare pas alergat și fiecare donație strânsă vor contribui la achiziționarea de echipamente asistive și tehnologii avansate, la furnizarea de terapii specializate și la pregătirea corespunzătoare a profesorilor. 

Accesați ccfmoldova.org/run-for-children pentru a vă înscrie la cursa de alergat.