Revolut, populara aplicație financiară, își retrage serviciile din Moldova, potrivit unui mesaj afișat pe conturile utilizatorilor. Decizia, care va intra în vigoare începând cu 20 iulie curent, a fost comunicată astfel: „Ne pare rău să vă informăm că am decis să întrerupem Revolut Lite servicii, în vigoare din 20 iulie. Aceasta nu a fost o decizie ușoară și vrem să vă mulțumim pentru sprijinul și loialitatea dumneavoastră ca client”.

De asemenea, Revolut a subliniat că retragerea nu este definitivă și că intenționează să se întoarcă pe piața din Moldova cu o gamă completă de servicii financiare.

„Am luat o decizie strategică pentru a ne concentra pe întreaga gamă de servicii atunci când lansăm produsul în nou pe piață. Așa că, atunci când ne întoarcem, așteptați-vă la mai mult la ceea ce va face Revolut”, se mai arată în mesajul companiei. 

De menționat că, Revolut a intrat pe piața din Moldova la 20 iunie 2023, cu o versiune adaptată denumită Revolut Lite. Lansată inițial în 2015 în Marea Britanie, Revolut a început cu servicii de transfer de bani și schimb valutar, fiind reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie.

În vara anului 2021, startup-ul Revolut a obținut o finanțare de aproximativ 800 de milioane de dolari de la mai mulți investitori, evaluând compania la 33 de miliarde de dolari, ceea ce a făcut din Revolut cel mai valoros fintech la acel moment, conform publicației Forbes.

Printre co-fondatori se numără miliardarul Nikolai Storonski, care este și director executiv al aplicației financiare. Storonski a renunțat la cetățenia rusă, în timp ce tatăl său, directorul Gazprom Promgaz, institutul de cercetare al gigantului rus Gazprom, este vizat de sancțiunile impuse de autoritățile de la Kiev în contextul războiului din Ucraina.

În iulie 2021, Nikolai Storonsky deținea peste 20% din compania Revolut, valoarea acțiunilor sale fiind de circa 7,1 miliarde de dolari, în creștere de la aproximativ 1,1 miliarde de dolari în martie 2020. Compania avea aproximativ 2.200 de angajați în 2020.

sursa