Reținere ca în filmele de acțiune. Un moldovean încătușat de SIS pentru că promova terorismul pe rețelele de socializare

Reținere ca în filmele de acțiune. Un moldovean a fost încătușat de SIS și procurori pentru că ar fi promovat terorismul pe rețelele de socializare. Reținerea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute după ce oamenii legii l-au documentat de mai mult timp.

Bărbatul de 34 de ani era convertit la islam pe teritoriul unei țări din spațiul CSI. Ea se afla în vizorul organelor securității statutului, fiind suspectat că promova terorismul pe rețelele de socializare. Acesta plasa mesaje în susținerea organizațiilor teroriste.

Astfel, a fost stabilit că acesta a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă,  prin însuşirea credinţei islamice şi convertirea la islam, aderarea la ideologia radicală islamistă şi la cauzele promovate de organizaţiile teroriste internaţionale.

Oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliul suspectului în cadrul cărora au fost ridicate documente, materiale de propagandă radicală şi sisteme informatice care demonstrează acţiunile şi intenţiile infracţionale ale acestuia.

În context, în privinţalui a fost pornită o cauză penală pentru justificarea publică a terorismului. În cadrul realizării acţiunilor procesual-penale, bărbatul şi-a recunoscut integral vinovăţia, urmând a fi atras la răspundere penală, conform prevederilor legislaţiei în vigoare.