De astăzi, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis doar pentru personalul aeroportuar și pentru călători. Mai mult, devin funcționale și obligatorii coridoarele speciale și separate pentru intrarea și ieșirea din Aeroport.

Primul  filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor.

Intrarea în Aeroport se va permite doar în baza prezentării tichetului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare.

Ulterior, pasagerul se va înregistra, după care se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Este interzisă staționarea mașinilor, doar parcarea în locurile special amenajate, unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea mașinilor suplimentar.

Echipaje mixte vor patrula zilnic zona adiacentă Aeroportului și vor interveni cu suportul necesar în asigurarea securității aeroportuare, promit autoritățile.

Sursa: anticoruptie.md