Un recidivist de la nordul Republicii Moldova a fost condamnat la șapte ani și două luni de închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru că a înjunghiat trei persoane. Acesta se afla în stare de ebrietate în acel moment.

Potrivit Procuraturii Generale, totul s-a întâmplat în dimineața lui 11 octombrie 2023, pe strada 50 Ani ai Biruinței din orașul Ocnița, în fața pieței.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, fiind în stare de ebrietate, a intervenit într-o dispută dintre două grupuri de bărbați. Acesta, neglijând regulile elementare de conduită în societate, i-a aplicat unuia dintre bărbați o lovitură cu un cuțit în regiunea lombară și altui bărbat i-a aplicat lovituri în regiunea spatelui. Victimele au suferit leziuni ușoare.

Tot atunci, acesta a mai înjunghiat un alt bărbat în regiunea lombară, cauzându-i, potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală vătămări corporale grave. 

Drept urmare, inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale (art. 151 alin. (1) din Cdoul penal) și huligansim agravat (art. 287 alin.(3) din Codul penal), aplicându-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de șapte ani și două luni, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

De menționat că bărbatul nu este la prima sa abatere de la lege, având un trecut infracțional „bogat”, inclusiv pentru comiterea unei infracțiunii excepțional de grave. Acesta a fost condamnat pentru violare de domiciliu, vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale și violul unei persoane minore care nu a atins vârsta de 14 ani.

sursa