Angajații Poliției de Frontieră cercetează doi conaționali care dețineau permis de conducere cu semne evidente de falsificare. Cazurile au fost înregistrate la punctele de trecere a frontierei Leușeni și Costești, în cadrul controlului suplimentar.

Astăzi, 13 februarie 2024, în PTF Leușeni, un conațional de 20 de ani s-a prezentat la linia de control ca pasager la ruta „Franța-Moldova”. În timpul verificărilor efectuate în linia a II-a, în portmoneul său personal a fost descoperit un permis de conducere moldovenesc, emis pe numele său, prezentând clar semne de falsificare. La audieri, tânărul a recunoscut că își procurase permisul în Rusia, plătind suma de 150 de euro.

Al doilea permis de conducere polonez, care prezenta indici de falsificare, a fost depistat asupra unui moldovean, pasager într-un microbuz ce revenea din Spania. Acționând în baza analizei de risc, prin efectuarea unui control adițional, polițiștii de frontieră din PTF Costești au descoperit asupra persoanei un permis de conducere care ar fi emis de autoritățile din Polonia. Conaționalul, originar din raionul Florești, a declarat că și-ar fi obțnut legal permisul, studiind în Polonia.

Ambele documente falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru a fi supuse expertizei. Investigațiile în aceste cazuri sunt în desfășurare.

sursa