Reprezentanții companiilor de construcții „Lagmar-Impex”, „Global Construcții”, „Memphis-Construct” au răspuns acuzațiilor făcute astăzi de către AO „Grădina Secretă”, notează unimedia.info.

Juristul companiilor Alexandru Levinschi a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că construcția blocurile de locuit ce urmează a fi ridicate vor fi efectuate cu respectarea tuturor normelor.

„Proiectul nu atentează și nu periclitează activitatea instituției de învățământ. S-a invocat criteriul de zgomot în rezultatul lucrărilor. Situația se întâlnește la toate șantierele de construcție și incomoditatea are un caracter temporar”, spune juristul.

„Intuim că unele partide politice vor vrea să-și facă PR și îi rugăm să se abțină și să lase fiecare să se ocupe cu domeniul său. Rugăm organele specializate să se ocupe de acest caz”, a spus Doina Calaraș, reprezentant Memphis Construct, companie cu capital străin

Reprezentanții celor trei companii afirmă că, toate actele au fost elaborate și examinate extrem de atent și acestea sunt conforme. Ei afirmă că, Primăria capitalei nu ar fi admis această construcție dacă exista măcar un semn de întrebare vizavi de siguranța și securitatea în zonă.