Prins în timp ce traversa ilegal frontiera. Ce le-a spus oamenilor legii

Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii de frontieră în zona sectorului de Poliţie Tudora cum traversa ilegal hotarul şi încerca să intre în ţară. S-a întâmplat ieri dimineaţă în timp ce grănicerii ucraineni le-au spus poliţiştilor de frontieră moldoveni că a fost observată o persoană care înaintează spre zona de frontieră.

Astfel, grupa de intervenţie a depistat bărbatul care nu avea acte de identitate asupra sa. Pentru continuarea cercetărilor, acesta a fost adus la sediul Sectorului, polițiștii de frontieră stabilind că este un cetățean al R.Moldova, originar din localitatea Zaicani, raionul Râșcani.

În cadrul audierilor, persoana a recunoscut că a încercat ilegal să revină în țară, cauza ar fi o ceartă în familie, aflată în Ucraina, care i-a ascuns documentele de călătorie.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate, pentru fapta sa acesta riscă, conform art.362 al.1 CP al RM, amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.