Primarul Capitalei, Ion Ceban, așteaptă garanții publice din partea factorilor de decizie, care să confirme că, într-adevăr, autoritățile centrale renunță la proiectul de a construi un depozit de deșeuri la Stăuceni. Edilul a dat de înțeles că declarațiile seci de ieri ale ministrei Mediului la acest subiect nu inspiră încredere.

”Am auzit declarațiile de ieri ale ministrei Mediului. Mai mare bâlbâială nu am văzut. În prima jumătate a zilei ea spus că examinează Stăuceni ca zonă pentru acest depozit, care ei îl numesc centru de gestionare a deșeurilor. După-amiază, doamna ministru a spus deja că a fost informată de faptul că Stăuceni a fost exclus ca locație. Eu credeam că din bâlbâiala asta de jumătate de an, problema s-a rezolvat în februarie. Putem demonstra că sunt niște mincinoși. Eu cred că totuși trebuie să existe garanții publice pentru tot municipiul Chișinău. Nu declarații că ”a fost informată dna ministru”. Totuși, În prima jumătate a zilei, ea a spus adevărul, după care a fost scandal mare, inclusiv cu amenințări de demisie, pentru faptul că a spus adevărul și a fost obligată să facă o paranteză că ”a fost informată”. Asta nu este o garanție publică a factorilor de decizie, pentru că dna ministru, după părerea mea, nu este factor de decizie”, a declarat Ion Ceban.

Primarul Capitalei s-a arătat indignat și de faptul că ministra Mediului discută la acest subiect cu Primăria Chișinău, lucru care, potrivit edilului, nu se întâmplă.

”Am văzut o aberație fără precedent spunând că ei discută cu Primăria mun. Chișinău. Cu cine discută? Cu mine nu discută. Le-am trimis scrisori prin care i-am anunțat de nenumărate ori că pe teritoriul mun. Chișinău nu va fi construită groapă de gunoi, atât timp cât voi fi primar”, a precizat Ion Ceban.