Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, acuză puterea de la Chișinău că „distruge Moldova”. Funcționara a lăsat de înțeles că acțiunile au loc sub influența Occidentului.

Zaharova consideră că SUA aduce la putere politicieni pe care îi plătește, transmite RIA. Ea mai afirmă că astfel Casa Albă încearcă să creeze „perimetru de instabilitate” în jurul Rusiei, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„La sugestia Statelor Unite și a Occidentului colectiv, sunt aduși la putere acei politicieni care nu urmăresc interesele poporului lor, societății și statului, ci interesele patronilor din afară. Poporul Moldovei nu va permite să se zdruncine și să se distrugă țara. Pentru că nu există nicio îndoială că autoritățile Moldovei distrug țara și sunt pregătite pentru orice sacrificiu de dragul celor care le plătesc”, spune Zaharova.

Marți, în spațiul public au apărut și declarațiile adjunctului de la Ministerul de Externe de la Moscova. El afirma că SUA creează în Moldova și Georgia tensiuni geopolitice și spunea că țările menționate sunt „vecine” cu Federația Rusă. Chișinăul nu a reacționat deocamdată.

sursa