Primăria Chișinăului a anunțat planuri ambițioase de a dezvolta parcări publice de captură la intrările în oraș, pentru a facilita mobilitatea urbană și a reduce traficul din capitală. Subiectul a fost discutat la emisiunea „Chișinău LIVE”, unde Șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, a detaliat proiectele.

Potrivit Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, noile parcări de captură vor permite persoanelor care vin din afara Chișinăului să-și lase automobilele în siguranță la periferia orașului. În schimb, aceștia vor putea utiliza facilitățile moderne de transport public oferite de oraș, cum ar fi benzi dedicate transportului de pasageri și conexiuni perfecte între sectoarele Capitalei.

„Persoana care va veni din afara orașului va avea posibilitatea să-și parcheze automobilul în siguranță, iar pe teritoriului Chișinăului să se deplaseze, utilizând acele facilități pe care i le oferă orașul,” a explicat Mihalache.

Primăria Chișinău a elaborat deja proiectele pentru patru parcări de captură, care urmează să fie amenajate la intrările în oraș. Acestea vor oferi peste 1.000 de locuri de parcare, și proiectul va fi propus spre aprobare Consiliului Municipal Chișinău.

Acest plan reprezintă un pas important în direcția dezvoltării unui sistem de transport urban modern și eficient, care să faciliteze accesul la oraș și să reducă congestionarea traficului. Prin oferirea unei alternative convenabile la utilizarea autovehiculelor personale în centrul orașului, Primăria speră să încurajeze utilizarea transportului public și să creeze un mediu urban mai sustenabil și prietenos pentru locuitorii și vizitatorii Chișinăului.