În scopul dezvoltării pieței interne a valorilor mobiliare de stat, ministerul Finanțelor organizează întâlniri cu asociațiile de business pentru a informa despre politica de emitere a titlurilor de stat, diversificarea canalelor de vânzare și extinderea portofoliului de datorii al statului.

Astfel, joi, 10 august, la ministerul Finanțelor a avut loc o ședință cu membrii Asociaţiei Investitorilor Români şi Camera de Comerţ iItaliană din Moldova, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

De asemenea, s-a pus în discuţie şi mecanismul de investiţie în VMS prin prisma serviciilor oferite de către dealerii primari, partea de impozitare a VMS, exemple de investiţii în VMS din Ucraina şi România. S-a discutat şi despre obligaţiunile de stat pe 10 ani.

Ministerul Finanţelor consideră că investiţiile în VMS conferă siguranţă maximă, lichiditate înaltă, colaborare de durată cu cel mai sigur partener, adică statul şi contribuie la dezvoltarea infrastructurii, sănătăţii, mediului încurajator.

De menționat că ministerul Finanţelor organizează licitaţii privind comercializarea bonurilor de trezorerie în prima şi a treia săptămână a fiecărei luni, în ziua de marţi, iar pentru obligaţiunile de stat în a patra săptămână a fiecărei luni, în ziua de miercuri. Ofertele pentru procurarea VMS pot fi depuse la unu din dealerii primari până la sfârşitul zilei de luni.