Primăria Chișinău, împreună cu autoritățile centrale, au elaborat o serie de reguli pentru angajații și vizitatorii piețelor, care sunt programate să reia activitatea de la 1 iunie. Acest lucru a fost anunțat de către primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Punctul de azi” de TVR Moldova. Acesta a spus că regulile prevăd menținerea unei distanțe sigure, folosirea dezinfectanți, măști, mănuși și altele. 

De asemenea, edilul a explicat cât de des este necesar să schimbați echipamentele de protecție personală, cum să efectuați dezinfectarea, ce trebuie să facă administrația de pe piață. În același timp, va fi necesară măsurarea temperaturii corpului lucrătorilor de pe piață, precum și alte măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„În general, suntem pregătiți să deschidem piețe și aș dori foarte mult ca toți cetățenii să respecte aceste recomandări. Este important să înțelegem că nu am venit noi cu toate aceste reguli, sunt aplicate în întreaga lume, iar respectarea lor aduce un rezultat pozitiv vizibil ”, a spus Ceban.

Menționăm că Piața Centrală, în viitorul apropiat, va fi modernizată, astfel, săptămâna aceasta va fi prima întâlnire a grupului de lucru în acest sens.