Preşedintele Federaţiei moldoveneşti de Judo reţinut pentru şantaj

Preşedintele Federaţiei moldoveneşti de Judo, un sportiv de performanţă şi un fost poliţist au fost reţinuţi pentru şantaj. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi cerut de la un om de afaceri moldovean 13 milioane de ruble ruseşti sub pretextul că acesta ar avea o datorie.

Potrivit poliţiei, totul a început în vara acestui an. Victima care este un om de afaceri moldovean, dar care îşi desfăşoară activitatea în Federaţia Rusă s-a plâns oamenilor legii că suspecţii îl şantajează. Aceştia au cerut 13 milioane de ruble, echivalentul a 200 de mii de dolari pentru a stinge o presupusă datorie.

Victima a fost ameninţată de mai multe ori că faptul că i se va lua bussinessul. Totodată, a fost ameninţat cu răfuială fizică asupra sa şi a membrilor familiei sale.

Mai mult, în vara acestui an, atât timp cât victima se afla în Moldova, iar responsabil de firmă era fiul acestuia, suspecţii l-au bătut, l-au electrocutat cu un dispozitiv cu electroşoc şi i-au luat o geantă în care se aflau acte ale întreprinderii.

Poliţia a stabilit că suspecţii erau membri ai grupului criminal condus de Grigorii Carmalac, alias Bulgaru. Totodată, a fost stabilit faptul că aceștia supravegheau toată activitatea întreprinzătorului, fiind urmărite, analizate și controlate toate tranzacțiile economice desfășurate de acesta atât pe teritoriul țării cât și în afara acesteia.

Indivizii au fost reţinuţi şi riscă închisoare pe un termen de până la 15 ani.