Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că în ultimele 24 de ore, frontiera Republicii Moldova fost traversată de 47. 803 persoane. Majoritatea din acestea a fost înregistrată pe sensul de ieșire din țară.

„Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 9. 654 de treceri, dintre care 4. 869 – pe sensul de intrare în Republica Moldova. Totodată, numărul de 1. 356 au constituit trecerile minorilor ucraineni”, se arată în comunicatul autorității de frontieră.

Inspectorii de frontieră mai anunță că pe parcursul săptămânii trecute, 412 cetățeni străini au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.

„Au fost declanșate 283 de consemne, dintre care cinci consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 278 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale”, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În punctele de trecere a frontierei, în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie, fluxul de persoane a constituit 287.768 de traversări.

Cel mai frecvent traversată a fost frontiera cu România – 52% din totalul de traversări, iar 32% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene.