Peste 637 de mii de persoane au beneficiat în luna iulie de medicamente și dispozitive medicale compensate în valoare de circa 72 milioane de lei. Banii au fost transferați de către Compania Națională de Asigurări în Medicină în contul farmaciilor contractate.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în luna iulie, cei mai mulți bani (circa 273,15 milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină (în jur de 98,8 milioane de lei) și preparatele compensate în staționar de zi copii (peste 20,7 milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat mai mult de 3,6 milioane de lei pentru 12 935 beneficiari. Dintre care 12 202 persoane au beneficiat de teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge în valoare de peste 2,57 mln de lei și 9 063 persoane au beneficiat de lanțete în valoare de peste 203,9 mii lei, iar de pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare au beneficiat 354 de pacienți în sumă de 838,4 mii lei.

Rețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul țării.