Peste 200 de sportivi și antrenori din capitală au fost premiați, joi, în cadrul Galei Municipale a Performanțelor Sportive 2023, pentru rezultate remarcabile obținute pe parcursul acestui an la competițiile naționale și internaționale. La ceremonie a participat și primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care a venit cu un mesaj de susținere.

“Sunt mândru de oamenii noştri, de campionii noştri, care ne duc faima peste hotare. Suntem buni în diverse domenii, inclusiv în domeniul sportului. Pe parcursul anului 2023, sportivii din municipiul Chișinău au înregistrat rezultate remarcabile la competiții internaționale, la diverse discipline sportive: lupte, caiac-canoe, haltere, judo, dans sportiv etc.
Performanțe impresionante au obținut și sportivii paralimpici, la disciplinele: para-judo, para-atletism, para-armwrestling”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a mai precizat că pentru susținerea sportivilor acasă și peste hotare, pentru desfășurarea de festivaluri și campionate și pentru a pune în valoare oamenii talentați, în ultimii patru ani, Primăria Chişinău a reușit să aloce resurse semnificative.

“Pentru anul 2023, 60 de milioane de lei au fost alocate pentru buna funcționare a școlilor sportive, iar 20 de milioane, pentru activități sportive ( campionate, deplasări, festivaluri sportive, cantonamente etc). Aceasta reflectă angajamentul nostru ferm pentru dezvoltarea și promovarea sportului în comunitate. Ne dorim o generaţie sănătoasă, de aceea vom susţine în continuare Chișinăul sportiv, sportul profesionist, dar și amator şi activităţile sportive din capitală”, a mai declarat Ion Ceban.