Începând cu 1 octombrie se pun în aplicare măsurile prevăzute în anexa nr.2 a Hotărârii nr.62 aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 22 septembrie 2021.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției, au efectuat controale inopinate în piețe, centre comerciale (mall-uri) și cluburi de noapte, monitorizând respectarea măsurilor impuse prin deciziile CNESP și realizând acțiuni de prevenire prin informare și verificare.

Au fost efectuate peste 2.900 de verificări a agenților economici (unități de comerț, piețe, stații PECO, unități de alimentație publică, zone de agrement, cluburi de noapte, bazine), fiind sancționate într-o primă etapă 111 persoane fizice și o persoană juridică care nu au respectat măsurile antiepidemice.

În contextul în care mesajele autorităților și măsurile impuse sunt ignorate, Poliția este nevoită să acționeze ferm, scopul tuturor controalelor fiind protejarea sănătății oamenilor. Vom continua aceste activități informativ – preventive și de conștientizare a riscurilor la care se expun oamenii atât timp cât normele de protecție sanitară nu se vor respecta strict.