Un venit de aproape 1 000 000 lei pe an, două apartamente luxoase, două terenuri, două conturi bancare și un automobil. Aceste bunuri le deține consiliera Maiei Sandu, Ana Revenco, potrivit declarației de avere și interese personale, depusă la ANI.

Din documentele prezentat de Revenco aflăm că aceasta anul trecut a obținut din salarii, remunerări și diurne pentru deplasare aproape 850 de mii de lei sau câte 70 de mii de lei pe lună. Totodată, Revenco declară că și-a vândut unul dintre cele două automobile – Toyota Avensis din 2007 la un preț de 40 de mii lei (2000 euro). Sfetnica Maiei Sandu mai deține o mașină marca Honda, evaluată la un preț de 150 de mii de lei (7500 euro).

Ana Revenco are două apartamente pe care le-ar fi obținut în anul 2018. Un apartament de 123 de metri pătrați ar fi costat-o doar 241 738 de lei, echivalentul a 12 mii de euro, preț ireal pentru piața imobiliară din Republica Moldova. Cel de-al doilea imobil cu o suprafață de 113 metri pătrați ar costa 1 073 211 de lei sau peste 50 de mii de euro. Revenco mai deține un imobil de 50 de mii de lei și două terenuri de pământ.

Consiliera Maiei Sandu a declarat că are două conturi bancare, pe unul dintre care se află 2 862 de euro, iar pe cel de-al doilea – 136 137 lei.

Amintim că în perioada guvernării PLDM, Ana Revenco a deținut funcția de director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a MAI. Atunci, Revenco a fost acuzată de faptul că și-a ascuns averea de milioane. Potrivit unui act de constatare din 2015, emis de Comisia Națională de Integritate a Republicii Moldova, Revenco nu a indicat în declarația sa pentru anul 2013 un apartament din cele 4 pe care le deținea. Apartamentul pe care Revenco l-a ascuns de ochii lumii are o suprafață de 144.9 m.p. Tot atunci, inspectorii au constatat că Ana Revenco nu a declarat alte trei încăperi nelocative, trei terenuri de tip grădină și un automobil.

Încălcările nu se opresc aici. Ana Revenco, pe când era angajată la MAI, declara că nu are careva active financiare. Inspectorii au expediat solicitări la băncile comerciale din țara noastră și au aflat că Revenco, împreună cu soțul, deține 12 conturi bancare.

Consiliera Maiei Sandu a mai ascuns în acea perioadă cota-parte de 20% în cadrul unui SRL și cotele-părți de 100% ale soțului în alte două SRL-uri. În urma acestor constatări, inspectorii au sesizat Procuratura Generală.