Persoanele reținute în dosarul alimentelor alterate au primit mandate de arest

Toate persoanele reținute în dosarul alimentelor alterate au primit mandate de arest. Astfel, judecătoria Buiucani a decis ca doar 3 dintre cei 17 reținuți să fie plasați în arest la domiciliu, restul fiind plasați în arest în penitenciarul 13 din capitală. Reținuții vor petrece după gratii între 20 și 30 de zile.

Potrivit șefei serviciului de presă al CNA, Angela Starinschi, în schemă ar fi implicat și un funcționar de la Agenția pentru Siguranța Alimentelor care anunța despre eventuale controale dacă cineva depunea vreo plângere.

Dosarul a fost inițiat în luna martie pe faptul că s-ar fi favorizat anumite firme ca să câștige licitațiile organizate de direcțiile sectoriale de educație.

Acum 3 zile, CNA împreună cu procurorii anticorupție au descins la mai multe firme care livrau produse alimentare la grădințe. Pe lângă neregulile descoperite, au fost găsite alimente alterate care ar fi fost puse pe masa copiilor. În acest caz au fost reținute 18 persoane, 11 funcționari de la direcțiile de educație din capitală și 7 reprezentanți ai agenților economici. O persoană a fost eliberat chiar în ziua reținerii pentru că a colaborat cu ancheta.