În viitorul apropiat va fi semnat Acordul privind conversiunea permiselor de conducere eliberate de R. Moldova și Israel.

Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Nicu Popescu, în cadrul unui briefing comun cu ministrul israelian de Externe, Eli Cohen.

„Astfel, vor fi aplicate standarde unice, prin care va fi posibilă evaluarea veridicității și legalității permiselor de conducere”, a spus Nicu Popescu.

De asemenea, cei doi miniștri au discutat despre numărul mare de cetățeni moldoveni care muncesc în Israel și despre necesitatea respectării drepturilor acestora.

„În context, salutăm finalizarea negocierilor protocolului de implementare B la Acordul dintre Republica Moldova și statul Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din statul Israel și disponibilitatea semnării acestuia în cel mai apropiat timp”, a spus Nicu Popescu.

Ministrul a precizat că semnarea acestui document va elimina intermediarii și plățile excesive, va reduce conturile procesului de angajare, precum și va legaliza aspectele acestui proces.

De asemenea, în următoarea perioadă va fi semnat un Acord privind asistența juridică, reieșind din interesele celor două țări.

„Suntem interesați și în cooperarea în domeniul transporturilor și infrastructurii drumurilor. Suntem interesați în preluarea experienței Israelului în domeniul medicinei generale și de urgență, managementul apelor, în domeniul agriculturii, în contracararea fenomenului atacurilor cibernetice. Am discutat și despre intensificarea cooperării dintre țările noastre și pe dimensiunea de securitate și apărare”, a declarat Nicu Popescu.

Cei doi oficiali au mai abordat și situația regională, inclusiv războiul nejustificat al Federației Ruse împotriva Ucraina și situația din Orientul Mijlociu.