„A fost mâna dreaptă a fostului primar al Chișinăului, ce să mai vorbim”, cel puțin așa a comentat primarul general Ion Ceban candidatura lui Lilian Carp la funcția de primar al capitalei. Ceban a exprimat speranța că Carp are cunoștințe solide despre propunerile pe care le face și acțiunile pe care le întreprinde.

Ceban a subliniat, de asemenea, dorința sa de a avea o dezbatere constructivă cu toți contracandidații în cadrul campaniei electorale. El a menționat că îi ia în serios pe toți contracandidații și că se concentrează pe echipa sa și pe planurile de dezvoltare a Chișinăului.

Primarul a declarat: “Nu fac o diferență. O iau în foarte serios, dar știu că la această etapă există o singură echipă de care sunt foarte mândru, care știe ce are de făcut nu doar în anul curent, până anul viitor, dar și în 25 în 35, noi în documentele de politici.” El a subliniat că există deja o viziune de dezvoltare a Chișinăului și că aceasta poate fi găsită pe portalul transparenței.

Ion Ceban a reafirmat importanța unei competiții corecte și legale între toți candidații și a încurajat fiecare persoană să vină cu propunerile sale pentru Chișinău. El a evidențiat realizările echipei sale în ultimii patru ani și a subliniat că sunt multe lucruri de făcut în continuare. Primarul a declarat cu încredere: “Avem încă foarte multe de făcut și le vom face, important că știm cum, cu ce, din care resurse.”

Cu privire la viitorul Chișinăului, Ceban a adăugat: “Dacă e pace acasă, credeți-mă, nu veți recunoaște, așa cum nu au recunoscut foarte mulți Chișinăuieni. Acum, cei care se întorc acasă peste patru ani de zile va fi un cu totul alt oraș. Aveți angajamentul meu.”

Declarațiile primarului Ion Ceban evidențiază faptul că el consideră că echipa sa are o viziune clară și că este pregătită să continue dezvoltarea și gestionarea problemelor importante ale orașului Chișinău.