Oamenii legii au desfăşurat percheziţii în penitenciarul de tip închis din Taraclia.

Percheziţiile s-au desfăşurat în cazul a 16 deţinuţi din acest penitenciar. Oamenii legii îi cercetează pentru conducerea organizaţiilor criminale, precum şi pentru acţiuni care au provocat dezorganizări în penitenciare. Parte a organizaţiei criminale denumite „Machena,” aceştia erau responsabili de colectarea fondurilor băneşti din penitenciarele din republică, care totalizau lunar circa un milion de lei, în scopul declarat al susţinerii activităţii organizaţiei.

Totodată, oamenii legii îi investighează şi pentru organizarea jocurilor de hazard contra bani în penitenciare (cu caracter obligatoriu) pentru acumularea fondurilor în visteria organizaţiei; precum şi pentru comercializarea telefoanelor mobile, băuturilor alcoolice, drogurilor şi altor obiecte interzise în penitenciar.
 
În acelaşi dosar, oamenii legii au efectuat percheziţii în penitenciarele din Cricova şi Soroca. În acţiunile procesual-penale de joi, din penitenciarul din Taraclia, deţinuţii vizaţi sunt condamnaţi pentru omor, şantaj, tâlhărie şi furt şi au fost transferaţi din alte instituţii de detenţie ca fiind din cei mai periculoşi.
 
În sensul asigurării accesului în penitenciar şi a sprijinului necesar, autoritatea de investigaţie colaborează cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Ulterior examinării rezultatelor percheziţiilor desfăşurate, procurorii PCCOCS vor decide asupra necesităţii transferului temporar al celor 16 într-o altă instituţie penitenciară, pentru asigurarea obiectivităţii investigaţiilor.
  
La acest stadiu al investigaţiilor pe dosar, potrivit legii, cei vizaţi se prevalează de prezumţia nevinovăţiei.