Patru agenţi de pază de la „Berkut”, trimişi în judecată pentru maltratarea unei persoane

Patru agenţi de pază de la „Bercut-Grup” vor compărea pe banca acuzaţilor pentru rele tratamente şi vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale a unei persoane.

Potrivit procurorilor, la 17 mai 2016, deplasându-se, la semnalul de alarmă, la o parcare din preajma hotelului Naţional de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, gardienii au bătut șoferul pentru că şi-ar fi parcat automobilul fără a achita taxa de parcare.

Potrivit materialelor, agenţii i-au aplicat bărbatului spray lacrimogen, l-au lovit cu picioarele și bastoanele peste diferite părți ale corpului, provocându-i dureri fizice şi suferinţe psihice puternice. În rezultatul acţiunilor violente ale agenţilor, victima s-a alesc cu: traumă cranio-cerebrală închisă, fracturi ale coastelor şi ale oaselor nazale, metacarpiene, excoriații la nivelul brațului drept, precum şi alte traumatisme.

Procurorii susțin că victima nu opunea rezistenţă şi nici nu încălca în vreun fel legea. Astfel, aplicarea violenţei de către cei de la „Berkut- Grup” a fost calificată de procurori ca fiind ilegală.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, gardienii riscă până la 8 ani închisoare.

Amintim că, acum doi ani, un alt agent de pază din cadrul aceleiaşi organizaţii de pază a fost condamnat pentru acţiuni similare la 5 ani închisoare, cu executare, pentru comiterea torturii şi vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale a unui tânăr care spărsese un geam într-o sală de jocuri de noroc.

De asemenea, agentul a fost privat de dreptul de a exercita funcţii sau activităţi ce ţin de pază timp de 4 ani.