Intoxicație în masă la o tabără pentru copii din Ștefan-Vodă

Intoxicație în masă într-o tabără din Ştefan Vodă. 27 de copii şi un matur au făcut infecție alimentară după ce au luat masa la cantină, 12 dintre ei – în stare ușoară și au scăpat cu tratament la domiciliu. Ceilalți au fost spitalizați.

Starea celor 15 copii spitalizați în data de 4 august în Secţia boli infecțioase a Spitalului Raional Ștefan Vodă, după ce s-au intoxicat la tabără de odihnă „Dumbrava” din Talmaza, este satisfăcătoare, iar o parte din ei vor fi astăzi externați.

Cauza intoxicației va putea fi determinată după efectuarea analizelor de laborator, care vor fi gata în următoarele două zile.

Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului a efectuat mai multe verificări la tabără, unde însă nu au fost depistate încălcări de ordin sanitar și tehnologic. Personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu și toți bucătarii au trecut controlul medical. Iar produsele alimentare sunt însoțite de acte ce confirmă proveniența și calitatea lor, cu respectarea condițiilor termice de păstrare. Blocul alimentar al taberei este renovat și se află în stare bună.