Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a aprobat, în cadrul ședinței Comisiei pentru autorizarea importului produselor farmaceutice neautorizate în Republica Moldova, importul produsului medicamentos cu conținut de Molnupiravir, capsule 200 mg N4x10.

Molnupiravir este un preparat nou, aprobat de Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) cu indicație specifică pentru tratamentul în urma îmbolnăvirii cu coronavirus.

Acest medicament este un antiviral oral ce reduce capacitatea virusului COVID-19 de a se multiplica în organism, evitând astfel formele grave de boală.

Tot în cadrul ședinței a fost autorizat importul de Remdesivir care la fel este un antiviral sub formă de soluție perfuzabilă, folosit în tratarea formelor medii și severe de COVID-19. În Republica Moldova, acest medicament este utilizat în tratamentul infecției COVID-19 la adulți și la adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 18 ani și cu greutatea de cel puțin 40 kg, care suferă de pneumonie care necesită oxigenoterapie.