Orașul Cahul, desemnat Capitala Tineretului 2018

Orașul Cahul a fost desemnat Capitala Tineretului 2018. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 12 august, în cadrul evenimentului Ziua Internațională a Tineretului, care în acest an s-a desfășurat sub genericul ,,Youth Building Peace” (Tinerii construiesc pacea).

Cu această ocazie Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat o serie de manifestări în capitală care au pus în valoare rolul și contribuția tinerilor la dezvoltarea societății, prevenirea conflictelor, incluziunea socială și pacea durabilă.

În cadrul evenimentului de inaugurare a Festivalului Tineretului care s-a desfășurat la Chișinău, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a remarcat prezența activă a tinerilor și interesul acestora manifestat pentru problemele actuale ale societății.

„Genericul acestei ediții este unul care exprimă a solicitare din partea întregii societăți internaționale de implicare majoră a tinerilor în provocările cu care se confruntă umanitatea, în valorificarea resursei extraordinare de care dispun tinerii în creativitate, în inovație, în dezvoltarea durabilă a societății din fiecare țară”, a notat oficialul.

Monica Babuc a declarat că Ministerul  Educației, Culturii și Cercetării, care a preluat mandatul în domeniul tineretului și sportului, va face tot posibilul ca documente importante aprobate anterior precum Legea Tineretului și Strategia de Dezvoltare a Tineretului -2020 să fie implementate, iar opinia tineretului și rolul acestuia în societate să devină tot mai important.

În cadrul Festivalului au fost organizate mai multe târguri, precum târgul de cariere, târgul ONG, cel intercultural, educațional, au avut loc mai multe discuții cu antrenarea tinerilor, ateliere tematice și momente artistice.

Ziua Internațională a Tineretului a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 2000.