Tinerii din R. Moldova pot beneficia de stagii plătite în sectorul energetic. Acestea sunt oferite în cadrul rundei a doua a Programului Powering Moldova’s Future – Young Professional Internship, lansat de Ministerul Energiei, în parteneriat cu Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), prin Proiectul Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA).

Programul oferă tinerilor oportunitatea de a obține cunoștințe practice, de a-și îmbunătăți abilitățile tehnice și de a interacționa cu profesioniști din sectorul energetic. Stagiul se va desfășura în perioada aprilie – septembrie 2024. Stagiarii vor beneficia de o bursă lunară și de o adeverință oficială care să ateste finalizarea stagiului. Termenul limită de aplicare este 11 februarie 2024.

Potrivit Ministerului Energiei, în anul 2023, peste 70% dintre tinerii care au participat la Runda I a programului de internship au devenit angajați cu normă întreagă în cadrul instituțiilor și companiilor în care au efectuat stagii.

Proiectul „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” are o durată de patru ani, prin intermediul căruia USAID va investi cel puțin 59 de milioane de dolari în consolidarea și diversificarea sectorului energetic al țării.