Până la sfârșitul acestei săptămâni urmează să fie definitivat regulamentul și mecanismul de plată a grupelor cu program prelungit din școlile municipale. Despre acest lucru a anunțat șeful Direcției Generale Educație a Capitalei, Andrei Pavaloi. Funcționarul a precizat că mecanismul de plată se va face după exemplul grădinițelor.

„Regretăm că guvernul ne-a obligat să facem acest lucru. Am transmis dreptul de activitate a grupelor cu program prelungit către instituții care urmau să decidă formula adecvată. În cadrul grupului de lucru, format din directorii școlilor, juriști, contabili, s-a decis uniformizarea prețului pentru prestarea serviciilor grupelor de program prelungit”, a declarat Andrei Pavaloi.

Funcționarul a precizat că prețul pentru trei ore va fi de 360 de lei, iar pentru șase ore – 690 de lei.

„A fost elaborat și mecanismul de plată, ce se va face prin contul instituției. Se va face după modelul grădinițelor, adică fiecare părinte care va solicita aceste servicii va primi un bon lunar. Totodată, aproximativ 6000 de copii vor beneficia de servicii gratuite și mese. Majoritatea părinților vor avea doar de câștigat în urma noii formule, deoarece aceste plăți vor fi legalizate și vor fi mai mici”, a mai adăugat Andrei Pavaloi.