Locuitorii sectorului Buiucani al Capitalei se plâng că în ultimii ani nu se simt în siguranță atunci când traversează drumul. Asta pentru că singura trecere de pietoni din acea zonă, de pe strada Liviu Deleanu, este amplasată într-un loc periculos, unde șoferii conduc cu viteză. Locuitorii s-au adresat de mai multe ori către autorități, însă fără rezultat.

Oamenii spun că au solicitat instituțiilor responsabile să amplaseze trecerea de pieton cel puțin cu o sută de metri mai la deal, din motiv că în prezent ea se află mai aproape de intersecția cu șodeaua Balcani.

„Sm solicitat de la Primărie cu doi ani în urmă, am adresat o scrisoare colectivă, am strâns semnături, am rugat ca această trecere pietonală să fie amplasată în altă direcție, la o sută de metri mai încoace, mai spre oraș, și să fie supraînălțată. Deoarece acolo este un nod întreg de drumuri unde ea se află la moment și supune pietonii la mare risc”, explică Arcadie Savciuc, locuitor al Chișinăului.

Locuitorii susțin că, din cauza traficului intens, ei sunt supuși mereu riscului de a fi loviți de automobile. Iar cel mai mult, oamenii sunt îngrijorați de copiii lor, care merg la școală și sunt nevoiți să traverseze strada. 

„Cred că am vreo cinci ori când mai n-am fost lovită cu copilul de mână, pentru că practic toată ziua la grădiniță trecem drumul. Adică o bucată de drum noi trecem bine, a doua parte trebuie să fim foarte, foarte atenți ca nu cumva, când intri în oraș dimineața, să nu fim loviți”, spune o locuitoare din zonă. 

Deocamdată, șeful Direcției Mobilitate Urbani, Vitalie Mihalache, nu a venit cu un comentariu în acest sens.