O nouă Unitate de Salvatori și Pompieri a fost inaugurată în raionul Cimișlia

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a MAI a inaugurat Unitatea de Salvatori și Pompieri din orașul Cimișlia, reconstruită în baza acordului de colaborare între  Guvernul Statelor Unite ale Americii și Guvernul Republicii Moldova.

La ceremonia oficială au participat prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit, șeful Serviciului Situaţii Excepţionale, Mihail Harabagiu, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, pompieri, salvatori și alți invitați.

În cadrul discursului său, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a specificat aportul și susținerea permanentă oferită de către Guvernul SUA, reiterând importanța a astfel de proiecte pentru țara noastră.

„Aceste proiecte comune, pe lângă faptul că sunt utile, ele trezesc și un sentiment de prietenie între poporul nostru și cel american, iar în realizarea acestora se dă dovadă de multă disciplină, fapt pentru care vreau să mulțumesc atât partenerilor din SUA cât și colegilor din cadrul SPCSE și tuturor celor care au muncit la acest proiect. Sunt sigur că peste câțiva ani vom avea astfel de unități în toate raioanele țării” , a menționat ministrul Alexandru Jizdan.

Amintim că conform acordului de colaborare între cele două state, Republica Moldova a beneficiat de reconstrucția mai multor subdiviziuni din raioanele Basarabeasca, Comrat, Edineț, Soroca  și Bălți, iar datorită aportului adus de poporul american, urmează să fie renovate unități de salvatori și pompieri în raioanele Taraclia și Cahul.

Astfel, în unitatea de salvatori și pompieri edificată în Cimișlia urmează să activeze 21 de angajați, care vor interveni pentru lichidarea riscurilor în 38 de localități din raionul Cimișlia.

Conform costurilor estimate, valoarea acestui proiect este de 530 mii dolari americani.