Președintele Igor Dodon a vizitat astăzi familia Donțu din municipiul Chișinău, în care recent s-au născut tripleți – doi băieți și o fetiță și familia monoparentală Brînza din localitatea Budești, transmite subiectulzilei.md.

Familia Donțu trăiește modest, într-un apartament cu o singură odaie și doar tatăl asigură un venit, care însă este insuficient pentru a acoperi cheltuielile cotidiene.

Din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”, a fost oferit micuților scutece, mâncare pentru bebeluși, cărucioare și alte lucruri necesare pentru copii. Igor Dodon a urat părinților răbdare, succese și multe emoții pozitive”.

Natalia Brînza crește cu mult drag și dedicație patru copii minori cu vârsta cuprinsă între unu și 14 ani. Unica sursă de venit a familiei este îndemnizația pentru îngrijirea copiilor.

Din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”, a fost oferit familiei respective produse alimentare, produse igienice, cărți, jucării și un suport financiar”.

Dat fiind faptul că locuința familiei se află într-o stare avariată, șeful statului va dispune de efectuarea unei evaluări de către o echipă de specialiști pentru a vedea de ce surse financiare este nevoie pentru a construi o altă căsuță pe același teren”.

„Totodată vin cu un apel către oamenii de bună credință să contribuie la edificarea unei noi locuințe pentru această familie aflată în dificultate”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului, Igor Dodon a declarat într-o postare pe pagina sa de facebook că, trebuie să acordăm toată susținerea familiilor numeroase din țara noastră, iar ajutorul social oferit din partea statului să le asigure un trai decent. „Voi depune și în continuare efortul necesar pentru a fi mereu alături de cei care au nevoie de sprijin”.