În seara zilei de 9 februarie angajaţii  IGSU din sudul R. Moldova au fost solicitaţi să intervină pe traseul R32, în apropierea localităţii Balabanu, raionul Taraclia.

 Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 17:07 minute, iar conform datelor înregistrate, o autocisternă încărcată cu 26 tone de benzină s-a răsturnat şi a derapat de pe traseu. La faţa locului pentru asigurarea pazei antiincendiare au fost îndreptate două echipe de pompieri.

Ajunşi, salvatorii au stabilit, că în urma accidentului conducătorul autovehiculului nu a avut de suferit, iar în urma inversării benzina s-a scurs pe carosabil prezentând pericol de incendiu. Angajaţii IGSU au efectuat lucrări de pompare a circa 40% de benzină scursă, fiind asigurată paza antiincendiară.

La moment, pompierii continuă lucrări de pompare, iar după efectuarea acestora autocisterna răsturnată urmează a fi ridicată cu o automacara de mare tonaj. Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept. În ultimele 24 de ore pompierii şi salvatorii IGSU au intervenit în 31 situaţii de risc.