IGSU informează că, în ultimile 24 de ore, salvatorii au fost solicitați în 11 cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație arsă. Cele mai multe intervenții au fost înregistrate în localitățile din Strășeni, Căușeni, Orhei, Călărași, dar și municipiul Chișinău.

Potrivit IGSU, un incendiu de vegetație a fost lichidat de pompieri în seara zilei de 31 august pe strada Ialoveni 62 A din sectorul Telecentru din Capitală, transmite Știri.md. 

Apelul a fost recepționat în jurul orei 20:20. La fața locului au fost trimise trei echipe de salvatori și pompieri. Incendiul a fost lichidat complet în jurul orei 23:00. În urma incendiului, au ars peste 20 hectare de teren. Alte circumstanțe urmează a fi stabilite. 

În acest context IGSU amintește oamenilor despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare. În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă orice scânteie poate provoca incendii de proporții. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să sune de urgență Serviciul 112

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale în ultimele 24 de ore pompierii au stins 58 hectare de vegetație arsă.