Notele a 54 de elevi care au susținut BAC-ul la fizică vor fi majorate

În cadrul ședinței de ieri a Executivului, premierul a solicitat prezentarea concluziilor Comisiei speciale, înființate la solicitarea sa, pentru reevaluarea testelor de Bacalaureat la examenul de fizică din sesiunea 2017. Pavel Filip a reiterat importanța investigării problemei respective și soluționării acesteia în favoarea elevilor.

„Este foarte simplu ca cineva să fie neglijent și este foarte complicat ca cei care au învățat 12 ani să sufere din cauza acestor greșeli. Voi fi categoric pe acest subiect – cei care sunt vinovați trebuie să răspundă și să cunoască responsabilitatea pe care o poartă”, a conchis Prim-ministrul.

În context, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a raportat despre rezultatele activității Comisiei privind reevaluarea a 187 de teste la examenul de fizică, în corespundere cu baremul corectat. Astfel, membrii Comisiei au propus majorarea notelor cu un punct pentru 50 de candidați de la profilul real și 4 candidați de la profilul umanist.

Notele vor fi modificate în baza unui ordin a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ulterior fiind identificați autorii lucrărilor pentru eliberarea noilor diplome de BAC, cu introducerea corectărilor respective.

Prim-ministrul a solicitat urgentarea emiterii ordinului privind majorarea notelor și atragerea la răspundere a persoanelor vinovate de elaborarea greșită a testelor la fizică.